#60 Gaat het echt zo goed met jou?

Dat was een vraag die ik 1 januari kreeg op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel die mij aan het denken zette. Want zij had natuurlijk een punt om mij dit recht op de man af te vragen. Haar toevoeging was dat op social media mooie plaatjes en berichten gedeeld worden, maar dat dit niet altijd betekent dat het werkelijk zo is. Dus hoe gaat het echt met je was haar oprechte vraag.

Oprecht en open:

Ik kon in alle eerlijkheid beantwoorden dat het echt goed met mij gaat. Het oprecht en openlijk delen hoe het met mij gaat is immers mijn stokpaardje. In de afgelopen jaren, na mijn scheiding heb ik voldoende dieptepunten ervaren. Deze heb ik ook gedeeld via social media. Uiteraard wel nádat ik er op gereflecteerd had. Dit was de aanleiding voor mijn blogs. Ik wilde graag mijn eigen geleerde lessen gekoppeld aan NLP en Systemisch Werken delen met anderen. Door mijn ervaringen te vertellen in persoonlijke verhalen, kunnen lezers dit weer betrekken op hun eigen leven. Zo zijn deze inspiratieblogs in het leven gekomen.

Dus de mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat juist openheid voor mij extreem belangrijk is. Ik ga ervan uit dat wanneer ik open kan zijn dan hoef ik geen geheimen of taboes binnen te houden. Alles wat geheim moet blijven, is voor mij balast in mijn werkgeheugen. Wanneer ik open kan zijn, dan sluit ik alles in wat er speelt. Dan mag alles er zijn, wat het ook is. Want wanneer ik open kan zijn, heb ik geen oordeel over wat er speelt. Dit is hoe het voor mij werkt en hoe ik graag wil leven.

Verwarring met kwetsbaarheid:

Voorheen verwarde ik dit nog met kwetsbaarheid, maar inmiddels heb ik het omgedoopt tot openheid. Wanneer ik het kwetsbaarheid noem, geef ik anderen onbewust de toestemming om mij te kunnen kwetsen met wat ik deel. Inmiddels leef ik vanuit de gedachte dat anderen mij niet kunnen kwetsen. Daarmee plaats ik mijzelf immers in een slachtofferpositie. Dus zo wil ik de externe gebeurtenissen niet aan mijzelf weergeven. Met dit voortschrijdend inzicht heb ik kwetsbaarheid nu vervangen door openheid. Dus door openlijk te delen wat er bij mij speelt, ben ik in verbinding met alles wat er is. Ongeacht wat het is.

Door openheid ontstaat verbinding:

Door openheid ontstaat volgens mij verbinding en dat is hetgeen ik het meeste nastreef. Dit begint voor mij met openheid en eerlijkheid naar mijzelf toe. Daarmee bedoel ik werkelijk oprecht naar mijzelf durven kijken. Ik ben al jaren groot fan van het liedje “ken je mij” van Trijntje Oosterhout. Nu begrijp ik steeds beter waarom deze tekst mij steeds ontroert. Zij zingt daarin: “Ben jij de enige voor wiens ogen niets is verborgen van mijn naaktheid… ! Dat ik alleen dit gezicht heb, geen ander… Deze tekst geeft zo goed weer hoe ik graag mij wil tonen; zonder maskers!

Dus ja het gaat echt zo goed met mij. Nu is er een andere tijd aangebroken. Ik blik terug op momenten van eenzaamheid, mijn schuldgevoel, schaamte, huidhonger, dating perikelen, mijn ervaringen met ghosting, mijn twijfels, etc. Dat was er ook allemaal.

Net zozeer als nu mijn blijdschap, mijn euforie, mijn verliefdheid, mijn dagelijkse dankbaarheid over de overvloed die ik zelf creëer, mijn familie, mijn geleerde lessen en inzichten, mijn 100 wensen die 1 voor 1 gemanifesteerd worden, mijn kinderen van wie ik zo intens hou, mijn vriendinnen die alles voor mij zijn. Enzovoorts enzovoorts. Al die kleine dingen die dagelijks groots zijn als het gaat over overvloed.

Steeds meer mijzelf:

Bij dit rijtje hoort natuurlijk ook mijn werk waar ik moeiteloos mijzelf in kan verliezen omdat het zo goed bij mij past. Waar ik al mijn talent en creativiteit in kwijt kan en waarin ik succesvol ben omdat ik steeds dichterbij mijzelf ben gekomen. Ik ben steeds meer waardering en liefde voor mijzelf gaan voelen wat merkbaar is voor anderen. Dit maakt mij aantrekkelijk en aanstekelijk om bij te zijn. Dat durf ik nu ook schaamteloos te zeggen. Net als; “Ja het gaat heel goed met mij”.

Hoe zit dit bij jou? Hoe open ben jij naar jezelf? Durf jij jezelf aan te kijken in de spiegel en openlijk blij en tevreden te zijn over jezelf. Of juist toe te geven dat het helemaal niet zo goed met je gaat? Dat je dit niet wilt maar dat het wel is. Ik gun jou ook de ervaring van openlijk erkennen wat er allemaal is. Dat heeft mij enorm veel opgeleverd en het blijft een klus…

Een heel mooi open 2020 toegewenst met veel ervaringen die er toe doen!

Wil jij ook mijn blogs ontvangen:

Ik schrijf geregeld een persoonlijk blog waarin ik mijn belevenissen koppel aan mijn kennis van NLP die mij weer geleerde lessen hebben opgeleverd. Hopelijk ook ter inspiratie van jou. Ken jij mensen die deze blogs gemakkelijk per mail willen ontvangen? Voel je vrij het door sturen. Inschrijven kan via deze link:

@mireilleverhoef, 3 januari 2020

Comments

 1. Paul Bijlsma

  Allereerst wens ik jou een open 2020 en nog meer mooie inzichten. De beweging van kwetsbaarheid maar openheid vind ik waarlijk een eye opener ?Het is precies zoals ik het zelf ook ervaar en het maakt het allemaal makkelijker om oprecht te blijven naar de ander en vooral naar mezelf. Dank je wel voor deze mooie blog?

 2. Nele

  Ohhh Mireille wat een prachtig inzicht om het woord ‘kwetsbaarheid’ te vervangen door ‘openheid’.
  Dank je voor dat cadeautje. Geeft een hele andere lading aan het geheel.
  Het blijft inderdaad een klus; een training in het bewustzijn van je ervaringen en ontvangen van feedback op jezelf.
  Dat gaat met de nodige groeipijnen gepaard. En wanneer je dan weer wat groter bent gegroeid geeft het altijd weer een mooi nieuw en wijder uitzicht!