#55 Waar ben jij dankbaar voor?

Dit is een vraag die ik mijzelf tegenwoordig elke dag stel. Waarom? Omdat ik geloof dat dankbaarheid de snelste weg naar geluk is. Wanneer ik mij focus op wat ik al in mijn leven heb dan ervaar ik een geluksgevoel. Nu is het zo dat alles wat je aandacht geeft groeit, dus elke dag mijzelf focussen op geluksgevoelens maakt dat ik mij elke dag ook gelukkig voel. Zo simpel is het.

Waar focus je op:

Mijn stokpaardje is Anders Denken Anders Doen, want als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg. Dus wanneer ik mij blijf focussen op wat ik al in mijn leven heb, dan ervaar ik daar ook meer van. Het gaat namelijk allemaal over perceptie van de werkelijkheid. Dus door op deze manier naar mijn leven en werkelijkheid te kijken, ervaar ik dit geluksgevoel.

Dus waar let jij op? Kijk je naar wat er (nog) niet is in jouw leven of heb je vooral aandacht voor wat er wel al is. En zie je dan wat je wél wilt hebben of zie je vooral wat je niet wilt. Ik begin nu een beetje te lijken op het de tekst van liedje Mooi van Marco Borsato 😉

Bewust waarnemen wat ik ervaar:

Ik merk dat wanneer ik elke dag bewust kijk naar waar ik dankbaar voor ben, dat ik mij dan een stuk fijner voel. Dit gebeurt wanneer ik mij realiseer wat er al in mijn leven is. Nu is het niet noodzakelijk dat ik mij altijd fijn voel. Want wanneer ik mij niet prettig voel, is dat ook een signaal waar ik aandacht aan kan besteden. Sterker nog als ik dat negeer wordt het alleen maar groter.

Alleen het is maar de vraag of ik er ook daadwerkelijk op moet gaan reageren en acteren? Of hoef ik het alleen maar waar te nemen waardoor het vanzelf verandert en soms zelfs verdwijnt. Ik zelf neig naar de laatste variant.

Wat ik ook gemerkt heb in de afgelopen tijd dat wanneer ik mijn dankbaarheidsritueel begon met het benoemen van minder fijne gevoelens, ik gedurende het ritueel al mijzelf anders begon te voelen. Dus het werkte al direct. Na 2 minuten voelde ik mij blijer en gelukkiger door alles waar ik dankbaar voor ben kort hardop uit te spreken.

Op voorhand al dankbaar:

Nu heb ik ook nog iets toegevoegd aan mijn dagelijkse ritueel. Ik spreek namelijk op voorhand al uit waar ik dankbaar voor ben, maar dat moet nog wel die dag gebeuren. Dus daarmee bestel ik eigenlijk datgene wat ik voor mijzelf in petto heb. Tot mijn grote verbazing, maar eigenlijk ook weer niet, merk ik dat ik zo mijn eigen leven realiseer en vormgeef. Ik creëer zo mijn eigen realiteit. Dat klinkt misschien vaag en zweverig, maar eerlijk gezegd is het heel concreet en realistisch. Want elke dag zie en ervaar ik de concrete bewijzen hiervan. En die plaats ik ook op social media, want alles wat ik aandacht geeft, groeit!

Daarnaast ga ik er ook vanuit dat wanneer mijn dankbaarheidsritueel krachtiger werkt wanneer ik het hardop uitspreek. Nu ben ik ook van moeiteloos succesvol zijn, dus heb ik besloten dit niet eerst op te schrijven en daarna op te lezen. Nee ik pak gewoon mijn camera en film mijn dankbaarheidsritueel elke dag gedurende 1 a 2 minuten. Vervolgens post ik deze film met ondertiteling elke dag op mijn story in instagram. Zodat ik ook gedurende de dag kan aantonen dat al mijn wensen elke dag vervuld worden.

Hardop uitspreken:

Daarnaast worden mijn stories dagelijks door zo’n 150 a 200 mensen aangeklikt. Ervan uitgaande dat zij het ook horen, komt zo mijn dankbaarheidsritueel hardop in het universum via al mijn volgers. Wellicht is dat ook een succesfactor, wie zal het weten?

In ieder geval merk ik dat het anderen ook inspireert om na te denken over waar zij dankbaar voor zijn. Om bewust te kijken naar alles wat er wel al is in het leven om blij mee te zijn. Het zijn voor mij vaak de hele kleine dingen die een grote impact hebben. Misschien herken jij dat ook wel?

Mindfulle focuspunten formuleren:

Dus het dankbaarheidsritueel gebruik ik in combinatie met het benoemen van mijn intentie die dag. En dit slinger ik ook via instagram de wereld in. Dus elke dag kijk ik naar drie mindfulle focuspunten voor die dag en benoem ik drie stemmingen die ik bestel voor mijzelf. Dit is voor mij de dagelijkse vertaling van de #100wensenmanifesteren waar ik het hele jaar al mee bezig ben.

Het werkt!

Ik moet zeggen het werkt als een dolle. Ik ervaar momenteel een overvloed aan (zelf)liefde, aan vriendschappen, aan mooie ervaringen, aan bijzondere reizen, aan geluksmomenten met mijn kinderen, aan mooie opdrachten met ideale klanten, aan inspirerende gesprekken, aan lekker eten, aan goed slapen en een goede gezondheid. Ik ben dus echt een gelukkig mens!

En voor iedereen die mij al een tijdje volgt, dat was niet altijd zo! Ik heb de afgelopen jaren best wat lastige momenten gekend en ook over geschreven. Daardoor weet jij ook hoe ik daarmee ben omgegaan. Hoe ik met alle aanwezige kennis en hulpbronnen van onder andere NLP deze lastige periodes in mijn leven aankon. En wellicht bracht dat jou ook weer op ideeën voor jouw eigen leven?

Tenslotte gaat het niet om de gebeurtenissen zelf, sterker nog die creëer ik zelf in mijn leven. Het gaat erom hoe ik ernaar kijk en mee omga. Nou zó dus! Door dagelijks mijn focus op dankbaarheid te zetten en mijn intentie voor de dag bewust te benoemen en dit op instagram te posten.

Nieuwsgierig:

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan elke dag bij mijn story op instagram. Door op het rondje bij mijn naam te klikken. Voor het gemak geef ik hierbij alvast de link naar mijn account.

Ik schrijf geregeld een persoonlijk blog waarin ik mijn belevenissen koppel aan mijn kennis van NLP die mij weer geleerde lessen hebben opgeleverd. Hopelijk ook ter inspiratie van jou. Ken jij mensen die deze blogs gemakkelijk per mail willen ontvangen? Voel je vrij het door sturen. Inschrijven kan via deze link:

@mireilleverhoef, 13 oktober 2019